Strona startowa
Formatka projektu - Pies przyjacielem czlowieka, Metodyka wychowania przedszkolnego
Finanse osobiste, Dom-praca-Zrób To Sam
Fine Woodworking 036, papermodels, historica
Fotografia dla ciekawych, A TU WRZUTA OGÓLNA NA HASŁO(1)
FoteleElektr, Materiały szkoleniowe
Focus Gesundheit 2015-09-10, niemiecki - deutsch, FOCUS GESUNDHEIT
Farmacja i ja 2007.04, Farmacja i ja
Formy materializmu, Ontologia - UMCS Lublin
Fine Woodworking 063, papermodels, historica
Fine Woodworking 109, papermodels, historica
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • okiemkrytyka.xlx.pl

  • Flaki po rzymsku, DOM - CZŁOWIEK I JEGO OTOCZENIE

    [ Pobierz całość w formacie PDF ]
    Flaki po rzymsku
    Składniki:
    masło
    750g flaków wołowych
    1 cebula
    1 marchewka
    150g selera
    200g pora
    2 pomidory
    1,2 litra bulionu drobiowego
    oliwa z oliwek
    puszka pomidorów pelati
    sól
    biały pieprz
    majeranek
    imbir
    szałwia
    natka pietruszki
    świeżo starty parmezan
    Sposób przygotowania:
    Flaki dokładnie umyj, gotuj aż będą miękkie, kilka razy zmieniając wodę. Po ugotowaniu pokrój je
    w cienkie paski. Cebulę i por pokrój w plasterki, a marchew i seler w cienkie paski. Warzywa
    podsmaż na oliwie w dużym garnku. Dodaj flaki, wlej bulion i gotuj 90 minut na małym ogniu.
    Pomidory sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do zupy wraz z pomidorami z puszki.
    Gotuj jeszcze 12-15 minut.
    Na patelni rozgrzej masło, wsyp imbir, majeranek i szałwię. Dodaj dwie łyżki bulionu. Chwilę smaż
    i dodaj do bulionu.
    Przed podaniem posyp natką i świeżo startym parmezanem.
    Smacznego życzy redakcja
    Polecamy książki:
    [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rafalstec.xlx.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Jedyną nadzieją jest... nadzieja. Design by SZABLONY.maniak.pl.